Преди броени минути стартира Световното първенство по волейбол за мъже. В турнира тази година участват 24 отбора, като две от групите в първата фаза на шампионата ще играят срещите си във Варна и Русе.

Класирането след първата фаза на състезанието ще формира нови две групи от по четири отбора, които ще играят във Варна и София на 21, 22 и 23 септември. Третата фаза и финалите на първенството ще се проведат в Италия. Първият ни съперник е отборът на Финландия. Полша, Куба, Иран и Пуерто Рико са останалите отбори, които са в нашата група, а първите четири тима продължават към втори кръг на състезанието.

Селекционерът на националния ни отбор по волейбол Пламен Константинов определи състава от 14 души, които ще вземат участие на тазгодишното Световно първенство.

Много знаменитости от света на волейбола пристигнаха на откриването на първенството.

Агенция „Events Decor Diamanti“ и тази година има привилегията да бъде част от партньорите на събитието, грижейки се елегантната и стилна визия в лаундж зоната за гости и приятели, трансформирайки фоайето на „Двореца на културата и спорта“ във Варна.