На 17 февруари 2018 г. в София се проведе 18-ото издание на традиционния Виенския бал.  И тази година каузата беше благотворителна – в подкрепа на детски центрове от семеен тип. Събитието събра на едно място хора от бизнеса, политиката и много други сфери. Виенският бал е традиция на повече от две столетия. Гостите са елегантно облечени в бални рокли и фракове, съгласно изискванията на етикета. За поредна година за изисканата визия на събитието и изтънчената декорация се погрижи екипът на Events Decor Diamanti.

За този толкова официален повод, дизайнерите Соня Атанасова и Силвана Данаилова избраха да облекат модели от най-новата си колекция, която бе представена официално преди броени дни – FAIRY by Princess Fashion Studio. На модна къщата „Princess“ довери своята изискана визия и Мария Нейкова, организатор и председател на „Виенския клуб“ и Нина Никол.

В чашите шампанско, поднасяни на гостите за „добре дошли“ има по една перла. Менюто за поредна година бе дело на Готфрит Ганстерер – майстор-готвач от Виена подготвил предястие от пушени патешки гърди с желирани зеленчуци. Основното ястие е от дивеч, а десертът е наистина виенска класика – топфенщрудел с ванилов сос.

По традиция първият танц се изпълнява от дебютантите. С класическите изпълнения на оркестър и балет, гостите се потопиха атмосферата на аристократична Виена. За класната визия на дебютантите отново се погрижи модна къща „Princess“. 

Събраните средства от търга са 15500.00 лева, а от томболата – 7780.00 лева. Цялата благотворителна сума ще бъде обявена в края на месец април. Със събраните пари и тази година ще бъдат купени уреди и апаратура за спорт и рехабилитация за детските центрове. На търга бяха предложени „Композиция“ – картина на художника Деян Вълков Икона на Божията Майка и младенеца част от личната колекция на Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний. 

снимки: HiLife