Любимият на мнозина най-красив и вълнуващ празник наближава. В усилени приготовления около вълшебната Коледа, днес ви представяме коледните тенденции за 2017/2018 година. И тъй като цветовете предизвикват силна емоционална реакция у хората, цветовата схема за коледните празници понякога се оказва по-важна дори от самата декорация. Вижте кои цветове и съчетания ще бъдат актуални този сезон.

Блясъкът е основният елемент в повечето празнични декори. Истинско майсторство е да успеете да съчетаете подходящите цветове, за да придадете уют и празничност на своя дом, работно място или търговски обект.

Блясъкът може да бъде в сребристи или златисти тонове, като актуалните съчетания този сезон  ще бъдат ориентирани към лилаво и злато, сребро и злато, синьо, заскрежено бяло и класическата комбинация от червено и зелено, символ на Коледа.

Заскрежено бяло

Тази декорация е изключително подходяща, за да създаде усещане за елегантност и стил. Може да декорирате разнообразни елементи, решени в бяло, в нестандартни и причудливи форми, комбинирани  с кристални украшения. Като цяло всичко, което ви изглежда като пренесено от приказен леден свят.

 

Коледа в синьо

Въпреки че синият цвят е символ на небето и морската необят, този цвят може идеално да властва в дома ви за празниците, превръщайки се в гаранцията за успех този сезон.

Класическата комбинация от бяло и синьо винаги внася хладна елегантност, добавяйки красив акцент на празничния зимен декор. Друга подходяща комбинация на този нюанс е със сребристо и златисто, която ще открои декорацията ви, още по-силно.

 

 

Лилаво и злато

Люляковите и патладжанени нюанси в комбинация със злато, ще бъдат особено актуални тази Коледа.

Обръгнати в злато и сребро

Коледната украса в злато и сребро символизира елегантност, шик и комфорт. Блестящите тонове придават една загадъчна визия, а комбинацията между тези металически цвeтове придава една изключителна естетика.

 

Класическа Коледа в червено

Червеният цвят е символът на Коледа. Класическото червено се свързва с енергия, здраве и сила, които си пожелаваме всяка година по това време. Този цвят създава специфичен уют и истинско коледно настроение. Може да го използвате като основен и единствен в празничната декорация или пък да заложите на класическата му комбинация със зелено или златисто.