Най-престижният франкофонски музикален фестивал „Ле Франкофоли” (Les Francofolies) се проведе в Благоевград на  22 и 23 юни 2018г .

Българското издание на фестивала за съвременна френска музика е едно от 100-те най-големи събития от цял свят, които популяризират френскоезичната култура. Изданието на „Francofolies“ в Благоевград е под лиценза на най- големия световен фестивал за съвременна франкофонска музика Les Francofolies.

Хиляди се събраха в парк „Македония“ в Благоевград в първата вечер на четвъртото издание на „Франкофоли“ в България. За четвърта година областният център бе домакин на голямото музикално събитие, чийто продуцент е Община Благоевград.

Агенция Events Decor Diamanti бе част от огранизаторите на събитието. Екипите ни от професионалисти изградиха специална зона, където всяка вечер след големите концерти забавата продължаваше в обособената Lounge зона за афтър парти, където специалите гости можеха да се запознаят от близо с големите звезди – Ройшин Мърфи, Айо, рапър Метр Гимс, румънската поп певица Инна и необикновеният Винсент Винел.

Благодарение на фестивала, Благоевград бе включен в класацията „Голямата обиколка“ на Министерство на външните работи на Франция през 2017 г. и стана част от 100-те най-големи франкофонски събития.

снимки: Личен архив, Община Благоевград