В разгорещената подготовка около тематичните фирмени партита, днес предлагаме на вниманието ви тематично БИТОВО ПАРТИ, подчинено на българския фолклор и народни обичаи. Този тип парти става все по-популярно и предпочитано, особено в моменти, когато западните празници ни завладяват и обсебват. Ако сте традиционалист и обичате красотата и богатството на нашия фолклор, този тип парти е точно за вас.

Events Decor Diamanti ще се погрижи да трансформира всяко място, зала и предпочитано от Вас пространство, където да ви поднесе една традиционна битова атмосфера.

Характерни за този тип тематична декорация са битовите елементи, като дървени маси и пейки, ниски трикраки столчета, които могат да бъда разположени в специален корнер, удобен за фото кът.

Задължителни за декорацията са черги, носии и характерните за онова време плетени покривки за дървени миндери. Глинените съдове и медни джезвета са особено подходящи елементи от декорацията на мастите.

Характерните цветове за декорацията са бяло, зелено, червено и синьо, комбинирани с естествени материали и дърво.  Отлична идея е да обособите „сервизен кът“ от бурета трансформирани като маси, където да се снабдявате с напитки.

Масите задължително трябва да са от дърво, а не от метал, камък или стъкло. Може да монтирате няколко полици на стените, където да наредите битовите елементи, чашите за ракия или ловните трофеи. Сложете традиционните червени покривки с бродерии или тишлайфери с цветя и празнични мотиви.

Дървени, резбовани лъжици и керамични съдове, са характерен елемент от автентичната фолклорна  атмосфера. Чанове, медени джезвета, сервиз от ковано желязо, дори ако искате и тъкана черга – важното е всичко да се вписва в битовия стил, наподобяващ интериор на механа.

Музикалните инструменти и народните носии също могат да послужат като сувенири. Така например, една гъдулка, която е закачена на стената, или гайда, ще придадат доста атрактивна атмосфера на стаята.

  

 

photo credit: Балевски, Max Bukovski