Задаваме ли си въпроса, какво всищност означават символите на един от най-красивите християнски празници?! Знаете ли че:Зеленият цвят на празничната елха е символ на голямата надежда на човечеството. Острият й връх, насочен към небето, показва посоката на човешката мисъл.

Звездата на върха на елхата е „небесния знак на обещаното отдавна… Бог обеща да дари света със Спасител, а звездата бе знак, че обещанието е изпълнено”.Свещите по елхата напомнят, че „Христос е светлината на света”. „Когато виждаме запалената свещ си спомняме за този, който измества тъмнината”, завещал Добрият старец.

Венецът символизира вечната природа на любовта – защото истинската любов е безкрайна и винаги жива. Бодливата зеленика символизира безсмъртието, короната от тръни на нашия Спасител, а червените плодове – кръвта, пролята от него.

Ангелите са вестители на добрата вест за раждането на Спасителя. Техните песни призовават за мир и любов между хората на земят, a камбаната е онази, която да върне хората в прегръдките на вярата.

oldsite.eventsdecordiamanti.com

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]