Зимата е онова прекрасно време, когато слънчевите лъчи се отразяват в снежните преспи и цялата земя сякаш заблестява. Това е чудесен повод да използвате блясъка в декора за тематично снежно  парти. Снежният пейзаж е идеален за декор за зимна приказка, където нежният  пухкав сняг ще пада върху зачервените бузи, а  топлото зимно слънце да се отразява в натрупалите се преспи. Описвайки тази картина си представяме природата в скандинавските страни, която обикновено  свързваме със студения климат – сняг, замръзнала вода, северни животни, чиито тела са приспособени към студа: северни елени, мечки, вълци….

Какво е зимата без нещо топло и уютно?! Тези елементи чудесно могат да бъдат използвани и в декорацията на този тип парти.

Кожата е задължителен елемент от тематичната декорация, която създава мекота и топъл разкош. Изкуствените кожи, създават усещане за уют. Освен кожата, плетивата са чудеса идея, с която да допълните декорацията и да осигурите топлина.

Типичният скандинавски стил декорация  включва смесица от цветове като бяло, сребро, злато и червено. Скандинавските акценти са вечнозелени клони, борови шишарки и  зелени венци.

Сред декорацията на масата предпочитани са дървени естествени и натурални елементи, в комбинация със сребърни статуетки и вази, където които ярък акцент е флоралната декорация в червено. Орнаментите от дърво са не само декоративен елемент, а предмет, който ще създаде допълнителен уют.